Home Selectie

DRENTSCH PEIL XL IS OP ZOEK NAAR DRENTSE BANDS VOOR EDITIE 2019

6 SEPTEMBER 2019

MEPPEL

7 SEPTEMBER 2019

EMMEN

8 SEPTEMBER 2019

ASSEN

OVER DRENTSCH PEIL XL

DÉ SHOWCASE VOOR DRENTSCHE BANDS EN AANSTORMEND MUZIKALE TALENTEN

Drentsch Peil is opgericht in de middeleeuwen door Chris Garrit en in 2015 gereanimeerd door The Bake Shop. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat, met ingang van 2016 het festival Drentsch Peil en Speakers met Kopp’n gezamenlijk verder gaan als Drentsch Peil XL.

Het festival Drentsch Peil XL biedt jaarlijks een overzicht van nieuwe live-acts in Drenthe. Het festival reist door de provincie met edities in Meppel, Emmen en Assen. Veelbelovende rock- en popbands, singer-songwriters, maar ook dj’s en hiphop acts krijgen de kans om veel op te treden en hun muzikale kunsten te tonen aan een breed publiek. De drie meest imponerende acts worden uitgenodigd voor het talentontwikkelingstraject Hit the North en mogen spelen op Eurosonic en één van de Noordelijke Bevrijdingsfestivals.

Een belangrijk onderdeel is de netwerkbijeenkomst voor Drentse muzikanten met paneldiscussies, informatie over talentontwikkelingstrajecten, het gebruik van social media en bijvoorbeeld zaken die belangrijk zijn in de carrière van een muzikant

Aanmelden kan via het formulier op de website. Voorwaarde is dat 50% van de bandleden woont in de provincie Drenthe, er minimaal een set van 30 minuten met eigen werk wordt gespeeld en daarin mag 1 cover zitten met een eigen bewerking.

BELONING VOOR DE TALENTEN

DEELNEMERS MAKEN KANS OP EEN TALENTONTWIKKELINGSTRAJECT EN FANTASTISCHE OPTREDENS

  • Noordelijk coachingtraject Hit the North i.s.m. Eurosonic/Noorderslag
  • Spotify ESNS
  • Optreden Eurosonic preview / Drentsch Peil XL/K&C januari 2020 (6 acts)
  • Optreden Eurosonic House of the North 2020 Martinus Brouwerij, Groningen] (6 acts)
  • Optreden Sena Talent stage Bevrijdingsfestival Drenthe 2020 (4/6 acts)
  • Optreden Pepsi Heroes stage Bevrijdingsfestival Drenthe 2020 (3/5 acts)
  • Optreden Dance stage Bevrijdingsfestival Drenthe 2020 o.v.b. deelname DJ’S
  • Halve finale plaats bij de Grote Prijs van Nederland
  • Optreden Sögel festival en/of RüRo festival [Meppen, Duitsland]
  • Optreden Freeze festival [De Neushoorn, Leeuwarden]

HIT THE NORTH — SELECTIE 2019

Eind 2018 zijn singer-songwriters Mary Confurius (Hoogeveen), Nadua (Assen) en Daisy (De Wijk) geselecteerd voor dit traject.

Hit The North is een project uit de koker van Ferry Roseboom (Excelsior Recordings/ ITGWO) en het wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS samen met de drie noordelijke popkoepels Kunst & Cultuur, POPgroningen en Friesland Pop. Het doel is om jaarlijks negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts te ondersteunen via een traject rond vier bootcamps, dat zowel de artistieke als de zakelijke skills van de deelnemers versterkt en een significante ontwikkeling in hun carrière veroorzaakt.

RECAP EDITIE 2018

SELECTIECOMMISSIE

EDWIN BALDUK

Coördinator Popronde Arnhem

JOEY VOS

Bassist, contrabassist, vocals, arrangeur & band coach. Afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, Bassist bij de band AUFGLAUFT. Boeker bij 2Voor4.

RIJNMAR DE GOEDE

(AKA Rico Dean) is een songwriter, producer en multi-instrumentalist. Popproducties Cruise Control Studios onder andere voor Martin Garrix, Birgit Schuurman en Chad Cooper.

MIKE WARRINK

Media Strategist bij Day Four Management, coördinator bij Popronde Nederland en eigenaar van Capturing Creativity.

CONTACT

[contact-form-7 id=”309″]

PARTNERS